Labels

Wednesday, July 28, 2010

Asrol Mania 25 Tahun

Sharing is Caring
Happy Birthday to me..... Ekekekeke.....


Ish ish ish....
Da 25 tahun da aku... Pergh.... Ape hajat aku erk? Erm... Macam nak kawen umo 26 jerk.. Wakakaka.... Moga aku lebih berkerjaya la untuk tahun ke 25 ni.. Hehe.. Masuk umor Jubli Perak ni, patutnya da dewasa da, so, da jadi orang yang berguna la kot.. Hahaha... Harap rezeki aku bertambah murah untuk bantu keluarga aku.



Baru masuk umo 25 tahun ni, aku nak baca doa awal tahun la..

DOA AWAL TAHUN
Bismillaahir-rahmaanir-rahiim
Wa sallallaahu ‘alaa sayyidinaa wa maulaanaa Muhammadiw wa ‘alaa ‘aalihi wa sahbihii wa sallam.
Allaahumma antal-abadiyyul-qadiimul-awwal, wa ‘alaa fadlikal-’azimi wa juudila-mu’awwali,wa hazaa ‘aamun jadidun qad aqbala nas’alukal ‘ismata fiihi minasy-syaitaani wa auliyaa’ihi wa junuudihi wal’auna ‘alaa haazihin-nafsil-ammaarati bis-suu’i wal-isytigaala bimaa yuqarribuni ilaika zulfa yaa zal-jalaali wal-ikraamin yaa arhamar-raahimiin, wa sallallaahu ‘alaa sayyidinaa wa maulaanaa Muhammadiw wa ‘alaa ‘aalihi wa ashaabihii wa sallam
Amin yaa rabbal ‘alamin

Artinya:
Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Semoga Allah senantiasa melimpahkan rahmat dan keselamatan kepada junjungan kami Nabi Muhammad SAW, beserta keluarga dan sahabatnya.
Ya Allah Engkaulah Yang Abadi, Dahulu, lagi Awal. Dan hanya kepada anugerah-Mu yang Agung dan Kedermawanan-Mu tempat bergantung.
Dan ini tahun baru benar-benar telah datang. Kami memohon kepada-Mu perlindungan dalam tahun ini dari (godaan) setan, kekasih-kekasihnya dan bala tentaranya.
Dan kami memohon pertolongan untuk mengalahkan hawa nafsu amarah yang mengajak pada kejahatan,agar kami sibuk melakukan amal yang dapat mendekatkan diri kami kepada-Mu wahai Dzat yang memiliki Keagungan dan Kemuliaan.
Semoga Allah senantiasa melimpahkan rahmat dan keselamatan kepada junjungan
kami Nabi Muhammad SAW,beserta para keluarganya dan sahabatnya.
Amin yaa rabbal ‘alamin


Monday, July 26, 2010

Majalah Facebook: Kontroversi Gambar Hangat Facebook

Sharing is Caring
Satu ketika dulu facebook aku jadi kontroversi jap. Actually aku da tutup iPhone buku. Tapi sekarang bila da jumpe beberapa orang kenalan facebook, ramai plak yang tanya aku pasal gambar yang pernah jadi kontroversi awal suku tahun pertama 2010 ni. Gambar yang aku edit guna photoshop.

Jadi aku terfikir la nak wat rencana sket ala² Majalah 3 tapi versi aku, Majalah Facebook, menyingkap kembali kontroversi lampau...



Kontroversi yang sampai aku dapat kawan seramai 700 orang dalam masa 1 hari. Wakakaka.. Banyak tohmahan yang aku trima dari idea diorang. Ada yang fikir positif, ada yang fikir negatif.

Gambar tu aku masukkan lebih kurang sebulan sebelum tu. Siap jadi gambar profil. Lepas dari tu, aku tukar gambar. Then ada sorang peminat ni dia komen positif pada gambar tu. Maybe masuk news feed dia kot, sampai member² dia nampak, terus jadi femes gambar aku. Sebelum tu juga aku subscribe FB Celcom SMS, nasib baik aku unsubscribe awal² sebab balik kampung. Sampai jerk kat kampung, aku bukak fesbuk lepas solat subuh. Tengok² cecah 200 lebih notification termasuk like dan komen. Belom lagi tengok friend request sampai 150 lebih pagi tu saja. Belum tengahari, da cecah 400 lebih friend request. Mantap..

Ni gambar fesbuk yang aku maksudkan..

Korang nampak tak berapa orang like & berapa ratus komen?
Klik la untuk paparan lebih seksi.. Tapi kene login fesbuk dulu..

Aku nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua kawan² fesbuk yang bagi komen positif dan negatif pada gambar aku ni. Yang kurang, sama² la kita tambah, yang lebih, sama² la kita kongsi. Kepada korang yang belum lagi jadi friend list aku, add la aku ya.. Thanks all...

Klik pada gambar untuk add

Lagi satu pesanan: Jangan lupe follow blog aku ni tau.. Kehkehkeh...

Sunday, July 25, 2010

Jangan Main² Dengan 'Burung'!!!

Sharing is Caring
 Asrol ada citer sket nak cerita ni... Pasal 'Burung'.. haha.. Sebelum tu, Asrol nak teka-teki dulu..

Burung yang mengeram telur adalah burung jantan ke betina? Jawapan akhir cerita..


Disebuah Negara barat, seorang pemuda sedang duduk bersantai meminum arak sambil memegang ‘anu’nya… Kemudian, dia didatangi seorang budak lalu bertanya kepadanya…

“Eh..! Bang,apa yang abang pegang tu…?”

Pemuda itupun menjawab “ Ooo… Ini ‘burung’….”

Budak itupun berlalu pergi. Beberapa minit kemudian pemuda itupun tertidur tanpa menyedarkan diri kerana terlebih minum arak. Setelah terbangun dari tidurnya, pemuda itu hairan sambil bertanya.

“Dimana aku ni..?”

Kemudian doktor yang merawatnya berkata. “Sabar, Encik sekarang berada di hospital, sebab encik telah dianyai, kemaluan encik telah dibakar.”

Pemuda itu terkejut beruk…. ”Apa!!!!! ”

Seorang pegawai polis bertanya, ”Sebelum encik pengsan, siapakah orang terakhir encik jumpa?”

Pemuda itu menjawab, “Hanya seorang budak yang berumur kurang lebih 7 tahun.”

Beberapa jam kemudian, budak berkenaan ditangkap dan disoal siasat. “Kenapa kamu menganyai pemuda ini?”

Lalu budak itu berkata, “Saya x ada maksud untuk menganyai dia…”

“Masud kamu…?” kata polis itu…

Lalu budak itu berkata, “Tuan, begini ceritanya… Ketika dia sedang tidur, saya mengusap-ngusap ‘burung’nya…Lama kemudian, burung dia meludah ketangan saya… Saya pun marahlah. Saya patahkan leher ‘burung’nya,’telor’nya saya pijak sampai pecah….

Kemudian sarangnya saya bakar.. Tetapi saya hairan kenapa ‘burung’nya x nak terbang…?
Pemuda dan polis!@##$%^&




Jawapan teka-teki tadi..
Tada... Jantan la......

Tukar Jantina: Perempuan ke Lelaki

Sharing is Caring
Kali ni kita tengok pembedahan perempuan ke laki lak. Hehehe.. Macam².. Ha..... Aku pon nak pesan ni, kepada saudara saudari semua, jangan nak ikot plak pe diorang ni buat. Ish ish ish...












Tada......


Macam budak² nyer.. Yang ni agak susah sket dari laki jadi ppuan. Agak² leh ereksi tak erk? Wakakakakaka....

Tukar Jantina: Lelaki ke Perempuan

Sharing is Caring
Macam apa yang termaktub kat atas ni, macam tu la.. Aku bukan nak malukan sesapa. Cuma nak share jerk.. Pape pon, aku bagi pihak Asrol Mania menasihatkan agar saudara saudari jangan ikut jejak langkah ni. Haram siot..











Dah siap... Tapi kan.. Tak plak diorg bercukur dulu kan untuk pembedahan ni.. Kehkehkeh...

Dua Lautan Bertemu Namun Terpisahkan

Sharing is Caring
مَرَجَ ٱلۡبَحۡرَيۡنِ يَلۡتَقِيَانِ (١٩) بَيۡنَہُمَا بَرۡزَخٌ۬ لَّا يَبۡغِيَانِ (٢٠) فَبِأَىِّ ءَالَآءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ (٢١)٠
Dia biarkan air dua laut (yang masin dan yang tawar) mengalir, sedang keduanya pula bertemu. (19) Di antara keduanya ada penyekat yang memisahkannya, masing-masing tidak melampaui sempadannya. (20) Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan? (21) - QS AR-RAHMAN 19-21

 

Allah telah memperingatkan kita di dalam al-Quran. Renung²kanlah..

Ilmu pengetahuan moden telah menemukan bahwa ditempat2 dimana dua laut berbeza bertemu, ada sebuah pengalang diantaranya. Pengahalang ini memisahkan keduanya kerana setiap laut memiliki suhu, kadar garam, dan kepadatannya masing². sebagai contoh air laut mediterranean terasa hangat, masin, dan ringan. Ketika air laut mediterranean memasuki benua Atlantik melewati ambang Gibraltar, air ini bergerak beberapa ratus kilometer memasuki kedalaman benua Atlantik sekitar 1000 meter dengan ciri² air yang hangat, masin dan kepadatan yang ringan juga.

Saturday, July 24, 2010

Berjuang Untuk Haiwan - 18sx

Sharing is Caring
Tertarik dengan sekumpulan aktivis bernama Anima Naturalis. Kumpulan ini membuat demonstrasi dan bantahan secara aman memperjuangkan nasib haiwan bagi memelihara ekosistem alam semula jadi yang lebih berhak kepada bumi kerana haiwan lah yang terlebih dahulu menakluki bumi kita. Bila muncul saja manusia, bumi makin rosak dan sekarang hampir musnah. Itu lah kekejaman manusia. Sebelum itu, entri ini memerlukan lesen untuk di publish.

Creative Commons License

 Ikuti gambar² aktiviti yang di lakukan oleh aktivis ini.

















Thursday, July 22, 2010

Besar Punya Ikan

Sharing is Caring
Pakcik ni hebat betul tangkap ikan. Tapi... Tak tau la plak macam mana dia tangkap. Sume ikan besaq² punya. Leh la masak megi asam laksa atau wat kari kepala ikan ni.. Hahaha....

Goliath Tigerfish


Goliath Tigerfish

Aligator Fish

Goonch Catfish

Arapaima Fish

Piraiba Catfish

White Sturgeon Fish

Wels Catfish

Nile Perch Fish

Eeiii.. Berani kan pak cik ni? Huhu.. Lau aku nak celup tangan lam air pon tak brani.. Wakaka..