Labels

Saturday, July 30, 2011

Aleesha Farhana Mati Kekal Nama Lelaki

Sharing is Caring

Mesti ramai kenal dengan Aleesha Farhana
Atau dengan nama sebenarnya Mohd Ashraf Hafiz Abdul Aziz, 25
Memula aku macam menyampah jugak ngan dia
Yer la duk tukar jantina kan..
Pastu aku penah terbaca kesah dia
Macam terharu pon ada jugak
Genetik perempuan lebih dari lelaki
Suara pon tak pecah
Sebab tu la kot dia nekad jadi pompuan
Sampai nak tukar nama bagai

Semalam
Tengok berita, dia masuk ICU
Sebab kemurungan jerk

Hari ni dapat tau dia da meninggal
Sebab serangan jantung
OMG.. Berkuasanya Allah
Lepas ada isu kejap, dia da pergi tinggalkan kita
Dia nak tukar nama pon tak sempat
Bab dia tukar jantina tu, hanya dia dan Allah saja
Aku tak berani nak kata pe
Sempat taubat or dia memang tak perlu taubat
Hanya Allah yang tahu
Mana tau, kematian dia tu sebab Allah lebih sayangkan dia
Tapi jangan pulak kite yang hidup ni timbulkan kemarahanNya
Kang tak sempat tobat kang... Hahaha

Pape pon, sama-sama la kita doakan kesejahteraan roh beliau
Al Fatihah..

Friday, July 29, 2011

Selamat Menyambut Ramadhan

Sharing is Caring

Sempena hari Jumaat ni
Aku nak ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak

Sikit tazkirah dari aku
Sempenan ramadhan ni
Amik la peluang untuk memperbaiki diri
Mungkin ini ramadhan terakhir bagi kite semua
Jika bulan puasa ni kita boleh menahan lapar dan dahaga
Kenapa kita tak boleh menutup aurat?
Kenapa kita tak boleh menunaikan solat cukup 5 waktu?
Kenapa kita tak boleh menjauhkan diri dari maksiat?
Bla Bla Bla..
Aku pon tak reti nak bagi tazkirah
Wakaka...
So, pandai² la korang pikior yerk..

Salam...

Thursday, July 28, 2011

Hapie Besday To Me

Sharing is Caring
Huhu..
Muke tak malu kan?
Rini besday aku..
Tak kesah la korang nak ucap ke x
Yang penting, tahun ni agak spesel sambut besday
Malam tadi aku dapat kiss dari seseorang
Ops.. But so spesiallll..
Ko hadoo? Hahaha..
Walaupon selalu dapat sebelum ni
Tapi sempena besday aku
Ada jugak perasaan yang istimewa muncul
At least, aku rasa diri di hargai
Thanks sayang..
Love you..
*mati ler dak opis baca neh..

Malam ni baru sambut besday ngan insan tersayang
Tapi sambut camne yerk..
Kat umah plak ibu masak pe erk?
Spesial kew?
Or nak suh si dia tercinta masakkan?
Ekeke..

Wednesday, July 27, 2011

Asrol Mania Selangkah ke 26 Tahun

Sharing is Caring
Salam kawan² blogger..
Lama aku tak aktif
MALAS sket
Hahaha..

Actually aku ada mula hidup baru mula Februari ritu
Tak macam sebelumnya
Aku banyak masa duduk berseorangan
Sebab tu aku boleh berblogging
Lepas dari tu,
Aku ada sikit komitmen
Jarang on9 sebab nak fokus pada komitmen

Now..
Aku da nak mulakan transformasi baru lagi untuk tahun ni
Hari ni, last day aku umur 25
Esok 28 Julai tarikh keramat hari lahir aku
Setelah beberapa bulan ni
Hidup aku celaru sangat
Banyak titik² dalam tarikh hidup aku
Hati pon banyak bermain perasaan
So, aku fikir, aku perlu amik initiatif
Aku nak belajar melupakan apa yang perlu

Lama tak on9
Sekarang aku nak tunjuk perubahan aku sebelum dan selepas beberapa bulan ni

Kalau dulu aku

Sekarang aku lain plak
Ada sikit perubahan pada penampilan

Erk...
Macam xda perubahan pe pon...
wakakaka...
Kaler rambut jerk kot berubah..

Pasni, aku nak mula aktif balik berblogging
Harap dapat sokongan dari kawan²

Kenapa aku tetiba nak berblogging?
Sebab aku nak cuba busy kan diri aku
Tak nak fikir masalah yang aku hadapi sekarang

Sekian..