Labels

Sunday, May 30, 2010

Rona Asrol: Terima Kasih Kerana Menyusahkan Aku

Sharing is Caring
Aku betul² kecewa dengan sikap kawan aku ni. Tapi nak wat camne. Ni yang sempat aku luahkan dekat facebook.


Apa masalah ni bro? Citer dia macam ni.

Sebulan yang lepas
          Kawan aku ni cakap nak pindah umah. Kalau boleh sebelum hujung Mei nak pindah. Aku cakap takpe la, aku cari orang ganti dia. Bila aku da dapat orang. Aku inform la kat kawan aku ni, ada orang nak masuk hujung bulan Mei nanti. Alih² dia cakap dia nak stay sampai tengah Jun plak. Fine, aku leh je duk sebilik ngan dia dulu, lagi pon, awal Jun aku takda kat umah 2 minggu.

Khamis 27-Mei-2010
Asrol: Wey, budak tu nak masuk bilik Ahad ni.

Kawan: Aku Ahad ni nak pindah keluar barang.

Asrol: Ok la tu. Kol bape?

Kawan: Pagi kot. Eh, ko leh anta aku gi Padang Jawa (Stesen KTM Sentul-Pelabuhan Klang) tak esok?

Asrol: Nak gi mana plak ni? Lama kew?

Kawan: (senyum). Kejap je, Sabtu aku balik. Malam Sabtu aku kemas sket barang.

Asrol: Ok.. Sebab aku nak pindah barang tak guna tu masuk stor. Kotak² dan yang lain² masuk stor je.

Kawan: Ha'ah.. Ahad aku pindah kuar barang aku. Tinggal sikit je la. Yang mana taknak pakai masuk stor je.

Sabtu 29-Mei-2010
         Hari ni aku kemas dan packing siap² barang lam bilik aku. Kol11 malam tak nampak lagi kawan aku tu balik. Fine, aku tunggu esok jerk.

Ahad 30-Mei-2010
         Kol 11.30 pagi dia tak muncul² lagi. Aku mesej dia tak dapat. Aku mesej tunang dia.

Asrol: *Kawan balik kol bape?

Tunang Kawan: *Kenapa Asrol? Tak sehat ke?

Asrol: *Haha.. Tak la, nak pindah bilik. Tanya jerk, tapi lau bleh balik awal la.

         Tretttt.. Tretttt.. Tretttt.. Kawan aku tu pon call aku.

Kawan: Asrol, ko bawak masuk la dulu barang² ko. Ko alih dan letak setempat barang² aku. Then ko bawak masuk sume barang ko.

Asrol: Eyh.. Takpe, camni la, aku letak dulu la barang aku kat ruang tamu, tunggu ko balik kemas barang ko..

Kawan: Eh, takyah, kesian ko. (tak bagitau lagi sebabnya)

Asrol: Kenapa? Takpe la sementara ko balik. Budak tu masuk kol12 nanti kot.

Kawan: Aku tak balik rini. Aku balik esok malam. Esok aku terus gi kerja, malam baru balik umah. Jumaat nanti aku pindah barang aku kuar. Banyak gak la aku nak bawak kuar.

          Sentap giler aku dengar statement dia. Mana dia punya janji dan komitmen? Respek la sket aku ni. Dengan bilik bersepah, aku pon alih sket barang dia, letak satu sudut. Aku pindah masuk barang aku. Mau penuh 1 bilik. Macam kapal pecah lak aku tengok. Sampai terbawak² dalam mimpi.Selasa nanti, aku da pegi Taiping. Harap lepas 2 minggu nanti, dia tak hampakan aku. Bukan aku nak dia blah cepat. Harap dia kemas sket bilik yang bersepah ni. Sakit sangat mata tengok.

Motif: 
  1. Respek kawan korang dan jangan terlalu menyusahkan mereka. Cuba sedaya untuk berdikari tanpa menyusahkan kawan.
  2. Tepati masa berkait rapat dengan tepati janji. Dalam Al-Quran sekali pon amat mementingkan supaya menepati janji.

    “Wahai orang-orang beriman, tepatilah janji…” QS. Al Maidah/5:1 

Saturday, May 29, 2010

Lagu Shahir AF8 Berhantu

Sharing is Caring

Sekarang femes lagu Shahir yang menang AF8 baru² ni. Lagu dia cukup best. Kadang² meremang bulu roma. Macam berhantu plak lagu ni. Jiwang karat seh aku.. Kantoi.. Tapi memang cukup berhantu pon sebab sampai ada yang tulis lirik bagai kat skype, YM, status fesbuk, myspace.. Hurm.. Jom layan jiwang jap.. Kerek.....





Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

 Chorus:
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti
(ulang chorus)
Kebahagiaan.. dalam perpisahan..
 

Lawak: Ragam Naik Roller Coaster

Sharing is Caring
Time kite nek Roller Coaster kita tak fikir lain pon kan? Tapi sebenarnya, macam ni la muke kite bila naik benda alah ni. Maybe lagi teruk kot. Haha..

 Teruja kew?

 Ape kes plak mamat nih.. Over la plak..

 Yang lagi over..

 Memang tak terucap la..

 Ah sudah..  Macam menyabung nyawa jerk tuh..

 Rileks la beb.. Biasa jerk..

And the lasttttttt one..... Ready for it..






Amik ko.. Sumpah da tak nak naik lagi da..

Friday, May 28, 2010

Rona Dunia: Seni Sawah Padi

Sharing is Caring
Tempat ni terletak di Jepun. Diorang tanam padi kolor² untuk menghasilkan sebuah gambar yang menarik. Mesti ramai yang tak tau sebenarnya padi ada macam² kolor. Biru, hijau, merah, kuning, ungu. Dan padi kolor² ni juga terdapat di Sabah dan Sarawak.

image001

image002

image003

image004

image005

image006

image007

image008

image009

image010

image011

image012

image013

Yehaa.. Trip to Taiping

Sharing is Caring
HSBB INDUCTION PROGRAMME 14/2010
(1 – 10 JUN 2010)
TMTC UTARA, TAIPING

PENDAFTARAN:
Tarikh  : 1 Jun 2010 (Selasa)
Masa  : 8.30 pagi
Tempat  : Dewan Rumpun Jati
                 TM Training Centre Kuala Lumpur
                 Jalan Gurney Kiri, Kuala Lumpur


Yay dapat jalan².. Hehe.. Tak sabar sebenarnya nak pergi induksi. Boleh ilangkan stress. Da lama tunggu nak pergi. Dulu mula² masuk keje terus jerk stay kat ofis. Tak macam sebelumnya, dapat ofer keje, lapor diri then trus pegi induksi. Sekarang kije tengah belambak, tapi takpe, opis mate ada. Diorg lagi terror dari aku wat kije camni. Tapi kije aku lain dari diorang. Diorang cakap kije aku susah, aku plak cakap kije diorang yang susah sebenarnya. Tapi kitorang stay together siapkan kije sama². Kije kami pon da kongsi sama² sebelum ni. Sekarag part kije aku lak kene siapkan. Pandai² la diorang siapkan. Hehe.. Ni mesej terbaik aku pass kat ofismate sepeninggalan aku seketika..


Hahaha.. Kerja yang tak siap, diorang kene sambung. Berebut la korang sapa yang nak buat kije aku tuh.. Ekeke.. Rini aku kemas barang sket² sebab ahad nanti kene pindah bilik plak. So, aku kemas la baju skali untuk bawak pegi induksi.. Adoi, malasnya nak kemas baju. Tak tau la nak bawak baju pe jerk. Rasa nak bawak semua. Haha..


Eh, bukan nak bawak semua nih.. Saja jerk ni sepahkan semua. Nak pilih² macam bundle. Wakaka..

Lawak: Oh! Awek Ku..

Sharing is Caring

Inilah warkah buat awek aku yang pernah aku bagi dia.. Aku rindukan dia.. Tapi dia tetap membenci aku. Semua silap aku..Dulu, kami memang bahagia.. Dia.. memang seksi. Pakej lengkap. Aku suke..Tengok lah gambar dia ni..



Kat umah plak, dia memang suke macam ni..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Suke senyum dan gelak ketawa bila bersama..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Walaupon muda² dulu dia suke merempit..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Tapi dia pelajar cemerlang dan berdisiplin..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Dia juga pandai jaga diri.. Ada ilmu mempertahankan diri..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Tapi sekarang kami da putus, sebabnya, dia salah faham.. Aku ada minta maaf dengannya melalui sms. Tapi, awek aku ni tak puas hati lagi ngan aku dan dia mms aku bagi gambar ni..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Sabar je la.....

Lawak: Ayat Pelik Untuk Dibaca.

Sharing is Caring

Bukan nak suruh korang gelak, ayat mungkin betul tapi boleh buat kita tergelak.. Wakaka.. Ok², memula untuk korang masuk dan baca post ni, tengok gambar ni..

image001

Haha.. Masuk dulu. Aku buatkan korang air yerk. Tapi kene order dulu la. Jap erk, kita tengok harga dulu.
 
image010
 
Ops.. Ape-ape je la.. Nak makan tak? AWAS.. Makanan ni..
 
image003

Haha.. Penat gelak? Sakit perut atau sakit urat kentut gelak tu? Jom pergi berurut. Korang pilih, nak yang ni..

image002

atau yang nih?

image004  
Auch.. No way.. Larik…. Kita pergi hospital je la berubat. Selamat tapi berhati-hati di jalan raya, sebab..

image008
 
dan awas dengan kereta, bas, lori atau..
 
image009

Aiyo.. Wait².. Korang nak g hospital tu, boleh la derma darah atau derma..

image007  
Wakaka.. Nak? Ok, korang da sampai hospital. Tapi betol ke hospital ni?

image006

Betol la tu kot. Tapi kat mana nak pergi? Kaunter cakap nek atas, level…..

image011


Kehkehkeh.. Sampai pon.. 

Rona Dunia: Kemalangan Ngeri

Sharing is Caring

image001

Berhati-hati di jalan raya. Pandu cermat jiwa selamat. Itulah pepatah melayu supaya kita tidak terlibat dalam perkara begini.

image002

image003

Ngerinya. Remuk teruk. Ni mesti pandu terlalu laju ni. Korang masih ada peluang untuk selamat jika korang berhati-hati. Dan korang juga masih ada masa untuk tidak skrol ke bawah sebab gambar berikut lagi ngeri.

image004

image005

image006

image007

image008

Ngeri bukan? Jadi, berhati-hatilah di jalan raya. Jangan cakap orang tak pesan pulak.