Labels

Saturday, March 13, 2010

Green Turtle Aquarium

Sharing is Caring
New look my turtle aquarium. Theme green environment for me and my turtle health. 

After this, I'm just pluck only water convulvulus (kangkung) leaf to give to my turtle. Haha..

Friday, March 12, 2010

Training PL/SQL 8-12 March 2010

Sharing is Caring
Training PL/SQL
8-12 Mar 2010
Megan Avenue II

Map:

Description PL/SQL
In Oracle database management, PL/SQL is a procedural language extension to Structured Query Language (SQL). The purpose of PL/SQL is to combine database language and procedural programming language. The basic unit in PL/SQL is called a block, which is made up of three parts: a declarative part, an executable part, and an exception-building part.

Because PL/SQL allows you to mix SQL statements with procedural constructs, it is possible to use PL/SQL blocks and subprograms to group SQL statements before sending them to Oracle for execution. Without PL/SQL, Oracle must process SQL statements one at a time and, in a network environment, this can affect traffic flow and slow down response time. PL/SQL blocks can be compiled once and stored in executable form to improve response time.

A PL/SQL program that is stored in a database in compiled form and can be called by name is referred to as a stored procedure. A PL/SQL stored procedure that is implicitly started when an INSERT, UPDATE or DELETE statement is issued against an associated table is called a trigger.

Some Fun Moment

Training but still busy with Facebook


 Break time
also credit to soto boss stall, http://sotoboss.blogspot.com/


Finally, last day.

Get certificate

With instructor

Sunday, March 07, 2010

Aku Budak IT

Sharing is Caring
Member aku cakap.. Ni la bilik dak IT..


Penuh ngan kabel..

Sumpahan Apakah Ini?

Sharing is Caring
Susah nak percaya tapi kalau tak percaya, adakah ia kebetulan? Hehe.. Tajuk saja pon da macam gempak.

 Motorku kuarkan darah hitam yang pekat bagai di santau..

Baru² ni aku terpaksa bawak motor aku lagi jumpa Dr. Mekanik. Huhu.. Entah la.. Macam tak percaya jugak, tiap² bulan motor aku akan tunjuk perasaan. Bulan ni, macam takda pape yang boleh rosak tapi nak di jadikan hal. Rantai motor boleh pulak kering sampaikan motor aku kuarkan bunyi cam aku terlanggar sesuatu. Geram tol aku.. Huhu..

Deco Bersama Asrol - March

Sharing is Caring
Huhu.. Da lama aku tak coret Rona Kehidupan.. Rini aku macam nak share sangat xtvt aku hujung minggu ni.. Cuti 2 hari ni aku manfaatkan banyak benda. Kot.. Maybe la.. Haha.. Kenapa ada 'kot'? Sebab aku cam takda pape sangat nak di buat tapi ada la beberapa perkara yang nampak sikit apa yang aku buat hujung minggu nih..

Well, sabtu siang aku habiskan masa siang aku dengan tido dan kemas bilik baru.

Act, bilik ni da kosong hampir 3 bulan da.. Sebab reserve untuk bagi orang nak menyewa. Ada yang cakap nak masuk, tapi, last² tak jadi plak. Macam tu la sampai 3 bulan ni.. Then aku pon wat keputusan, aku jerk yang masuk bilik tu sebab sebelum ni aku share ngan rumate tersayang. Haha.. Now, bila da ada bilik sendiri ni, macam senang sket la. Bukan nak buat apa pon, just time² kite balik lewat kew, nak tido lambat kew, bising² kew.. Da takyah fikirkan pasal rumate.. Kan.. Barang² dalam ni peninggalan exhousemate. Takpe la.. Tak kaco pon..


Aku kemas kejap jerk hari tu. Just mop² lantai, buang sesawang.. Pindah sikit² sebab panas la, takda kipas bilik ni. Malam tu, sebelum aku kuar ngan member aku lepak Sunway dari kol8.30mlm sampai kol12mlm, aku mintak tolong dia kejap teman aku beli kipas. Hehe.. Keesokan harinya, hari ni la, Ahad. Aku siapkan semuanya bagi clear. Huhu.. Maklumla.. Bilik bujang, barang pon tak banyak.


Huhu.. Camni la jadinya bilik aku.. Lama gak aku pikir camne aku nak design nih.. Huhu.. Nampak kipas aku baru beli tuh? RM109 Panasonic. Kira ok je la..