Labels

Sunday, April 03, 2011

Shooting Pengantin Kat Putrajaya

Sharing is Caring
Ingat tak semalam aku gi PD dan tido kat Ulu Langat?
Baru jerk balik dari Ulu Langat kol1 lebih tadi ngan member aku
Lam kol2 sampai umah
Masuk umah tengok dak umah duk make up pengantin


Dak umah tu kawan pada member aku nih
Pengantin ni nak bergambar untuk pre-wedding
Shooting kat Putrajaya

Kawan member aku ni ajak kitorg pergi skali
Beria dia ajak
Aku plak macam penat
Member aku ni macam nak pegi
Aku suh dia pergi sorang²
Dia plak taknak, takda lesen katanya
Fine..
Aku pergi

Wah, pengantin naik kete aku sebab takkan nak suh diorang drive sendiri kot
Bangganya bawak pengantin
Wakaka
Kene jaga leklok pengantin nih..
Ekon plak sekuat² nye aku pasang
Nak bagi diorang slesa
Hahaha

Jauh jugak pusing² kat Putrajaya
Singgah kat Taman Botani
Pastu pergi Persint 6 bergambar kat lalang & tasik











At the last
Jurugambar suh kami masuk skali belakang pengantin
Wahhhhh.. Syoknyer...

*Sampai persint 6
Aku ngan member aku usha kolam renang
RM2 skali masuk tapi diorang bukak setiap 2 jam
Plan weekend nak gi lepak sana la
Leh jadikan hobi baru
Berenang hujung minggu
Huhu...

Trip Ke Port Dickson

Sharing is Caring
Minggu lepas baru jerk pegi Pangkor
Tapi tak dapat mandi laut
Then plan nak mandi manda kat pantai PD
Haha
Kalo minggu lepas pergi ngan Angah
Minggu ni plan pergi ngan Along plak
Laki dia bagi duit minyak ke PD
Set..

Kol 7 pagi aku ngan member aku start masak
Ada nasi putih, sardin, nudget, sosej, sayur, mee goreng dan ayam masak merah
Meriah tak kitorang masak?
Hahaha.. Tapi aku jadi pembantu jerk
Ala.. Basuh periuk, kuali..
Wakaka

Pas masak
Dalam kol11 pagi gerak ke Ulu Langat
Umah along member aku
Tunggu anak buah dia 2 orang balik dari tusyen
Kat² kol12 along suh kitorang amik anak dia yang 2 orang tu
Ok...

Tapi yang tak Ok nyer..
Bila along cakap, tumpangkan bapak mertua dan adik ipar dia skali
OMG...
Dalam kepala aku
Camne la kalo aku drive, pastu pakcik tu duk sbelah
Bosannyer.....
Time pegi member aku drive
Maybe aku tak kesah duk belakang
Tapi sedikit kesah
Ada adik ipar along.. Pompuan..
Da la aku tak biasa ngan diorang
Nak aku duk ngan diorang plak

Nasib baik member aku ni satu kepala ngan aku
Aku diam jerk sebab takot aku cakap kang
Member aku plak kecik hati
Tapi member aku plak lebih²
Akak dia cakap
Nak gi amik anak dia tu bawak skali pakcik ngan adik ipar tu
Member aku plak cakap
Nanti kitorang patah balik
Dalam hati aku, macam tak patah balik jerk
Muahaha

OTW gi amik budak² tu kat tuisyen
Aku ngan member aku bincang lam kete
Kitorang wat keputusan taknak patah balik
Nak terus ke PD lepas amik anak buah dia
Wakaka
Jahat kan...
Tapi tak jahat jugak
Jalan jem giler
Tu alasan paling kukuh

Lepas amik budak 2 orang ni umor 6-8 kot
Kitorang terus ke PD
Nasib baik budak² ni baik jerk

Dari Ulu Langat
Baru nak masuk Kajang
Along call cakap kete takleh hidup
Da puas kitorang bagi solution
Suh baiki, pinjam kete, naik van dsb
Tunggu jerk la sampai PD diorang leh datang tak
Sampai PD, diorang tak datang pon
Along suh belikan anak dia baju
Sebab budak² tu tak bawak baju pon

Pas beli baju, bola ngan pelampung
Makan jap pastu kol2.30 kitorang terjun pantai
Syok giler mandi pantai
Tapi tak ada ombak la
Kat Pantai Biru
Tapi air tu sedikit kotor
Pergh...
Air siap ada sampah bagai dan ada part² yang berbuih
Seronok sangat

Kol4.30 da naik da
Sebab takmo balik lewat malam
Nak anta budak² tu ke Ulu Langat lagi pastu balik Puchong plak

Masa OTW balik
Member aku nak bawak balik budak² tu ke puchong dulu
Pastu baru anta balik Ulu Langat pas makan
Da nak sampai umah kitorang
Plan plak nak bawak budak² tu ke iCity Shah Alam
Bawak gi jalan²

Malam dalam kol9 camtu baru kuar
Pegi Carrefour jap beli baju budak² tu
Pastu terus ke iCity
Balik dari PD aku drive
Ni da malam
Sah² aku jerk yang kene drive sebab kawan aku ni takleh drive malam
Takpe la.. Untuk kawan sejati
Hahaha

Sampai jerk iCity
Jalan kejap jerk
Budak² ni da menunjukkan keletihan
Muke masing² monyok jerk
Bawak diorang tengok binatang ngan lampu
Kitorang plak yang beria kat iCity tuh
Hahaha
Kura² kepala 2

Katak ni donut sangat...

Waktu makan untuk ular..

Banyaknya ular.. Letak atas kepala best nih..

Bersepah umah labah² ni

Hehe... Sempat bergambar

Tu dia pak ngah budak² ni..

Waa.. Kene jaga budak²... Hahaha..

Kesian kat budak² ni
Kitorg gerak balik lam kol11 lebih camtu
Jalan agak jem jugak la kat Shah Alam
Nak ke Ulu Langat da tak jem
Leh la bawak laju² sket
Tapi sampai pon da kat kol1 pagi
Kitorang plan tido sana jerk la
Balik pagi esok sebab malam yang drive tu aku sorang jerk
Larat lagi nak drive tapi saja nak merasa tido umah orang
Hehehe..