Labels

Saturday, May 22, 2010

Google Memang Best....

Sebenarnya tak ramai yang perasan Google sentiasa menghargai hari-hari penting sedunia ataupun ulang tahun. Jika korang ingat kembali, kadang kala Google mempamerkan logonya dalam perlbagai bentuk grafik yang menarik. Aku suke kumpul logo Google. Tapi hari ni Google seolah² menghargai kepada peminat logo Google seperti aku dengan meletakkan logo Pac Man. Apa yang menariknya, logo ini berfungsi seperti game. Mesti korang da lama tak main game Pac Man kan? Bila korang pergi ke homepage google hari ni (22/05/2010), korang boleh bermain game Pace Man dengan menggerakkan anak panah ke kiri, kanan, atas dan bawah. Sangat menarik. Logo ni sempena menyambut Ulang tahun ke 30 Pac Man.


Banyak lagi yang sempat aku kumpul. Antaranya:

27 Sep 2009 Google's 11th Birthday & 07 Oct 2009 Invention of the Bar Code
 13 Nov 2009 NASA finds water on the moon & 01 Jan 2010 Happy New Year
12 Feb 2010 Winter Olympics - Opening Ceremony & 14 Feb 2010 Lunar New Year
28 Feb 2010 Winter Olympics - Closing Ceremony & 04 Mar 2010 Vivaldi's Birthday
14 Mar 2010 Pi Day & 04 22 Apr 2010 Earth Day
24 Apr 2010 Hubble Space Telescope's 20th Anniversary & 01 May 2010 Labour Day
07 May 2010 170th Birthday of Pyotr Ilyich Tchaikovsky & 09 May 2010 150th Birthday of J.M. Barrie
09 May 2010 Mother's Day & 16 May Teachers Day
Terima kasih kerana membaca Sila ke untuk info menarik

3 comments:

  1. they called it doodle... aku dah jmpa benda ni setahun lepas...

    ReplyDelete
  2. thanks for ur sharing xalimx

    ReplyDelete
  3. nk komen gak. keh2

    ReplyDelete