Ramuan:
- 2 inci Halia (dipotong halus),
- 2 biji Bawang Putih (diketuk),
- Sebiji Bawang Besar (dipotong),
- 5 biji Cili Padi (diketuk),
- 1/2 Cawan Sos Tiram,
- 2 sudu besar Kicap,
- 1 sudu Gula,
- Secubit Garam,
- Ikan/Ayam (digoreng)
- Tumis halia, bawang putih, cili
- Masukkan sos tiram, kicap, garam, gula. Kacau dengan api kecil sehingga mendidih.
- Ikan Masak Halia: Tuangkan kuah yang siap mendidih ke dalam mangkuk berisi ikan yang telah digoreng.
- Ayam Masak Halia: Masukkan ayam yang telah digoreng, kacau sebati sampai pekat.
Terima kasih kerana membaca
Sila ke My Blurbs untuk info menarik
No comments:
Post a Comment